Marjet Wijn gaat samen met haar dochter langs bij 't Geerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Marjet Wijn gaat samen met haar dochter langs bij 't Geerke. © SAP

Verzorgingstehuis in Den Bosch verrast door hulpactie van softwarebedrijf: ‘De snoepzak ging meteen open’

DEN BOSCH - Toffees, Haagse Hopjes, tekeningen en een bordspel: de bewoners van verzorgtehuis ‘t Geerke in Den Bosch konden hun geluk vrijdag niet op. Medewerkers van het Bossche softwarebedrijf SAP zetten de schouders eronder om ‘opgesloten’ ouderen op te fleuren.

Marjet Wijn (39), afdelingshoofd van platform and technology, vindt dat het bedrijf zich wel extra in mag zetten voor de ouderen. Helemaal in deze roerige periode. Dat bracht haar op het idee om kinderen van collega’s aan het werk te zetten. ,,We verzochten hen om mooie tekeningen te maken voor ouderen. En dat is gelukt: ik ontving niet veel later zo’n vijftig prachtige tekeningen”, legt de in Den Bosch wonende Wijn uit.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.