Volledig scherm
© Bas Czerwinski/ANP

VGZ vergoedt ‘bewegen voor ouderen’ weer

DEN BOSCH - Een vergoeding van de cursus 'Meer bewegen voor ouderen’ blijft voor Bossche verzekerden van VGZ wel mogelijk. Dat zegt een woordvoerster van de zorgverzekeraar in antwoord op vragen van het BD. 

Op 5 september meldde het BD dat deze cursus voor ouderen niet meer vergoed werd door VGZ. De cursus werd tot 1 januari onder verantwoordelijkheid gegeven van zorginstelling Vivent, en daarna onder de vlag van de gemeente. Maar verzekerden kregen ineens geen vergoeding meer.

Volgens VGZ is dat het gevolg van een fout in de automatisering. VGZ was er niet van op de hoogte gesteld dat de gemeente facturering en coördinatie had overgenomen. De gemeente was echter niet in het bezit van een code om de nota’ te kunnen verwerken. Daarom werden die afgewezen.  Nu zijn de nota's aangepast en voorzien van de code en zou de automatische facturering goed moeten verlopen. De vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”