Volledig scherm
De opgravingen uit de Romeinse tijd op het sportveld in Vinkel. © Olaf Smit

Voortaan kan EVVC terecht op eigen kunstgrasveld in Vinkel

VINKEL - Even leek een archeologische vondst roet in het eten te gooien. Maar zaterdag werd, met een welgemikte trap, dan toch het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub EVVC in Vinkel in gebruik genomen.

Na het openingsschot door het Bossche raadslid André Rotman, werd gestreden om de Maasdonk Cup, die uiteindelijk werd gewonnen door Nooit Gedacht uit Geffen.

Een paar maanden geleden leek het erop dat de vondst van een nederzetting uit de Romeinse tijd de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van EVVC op sportpark De Zwaan flink zou vertragen.

Start seizoen

,,Maar de gemeente Den Bosch heeft constructief gehandeld’’, vindt clubvoorzitter Hans Brouwers. ,,Ze hebben echt met ons meegedacht en wilden, net als wij, vooruit zodat het nieuwe veld bij de start van het voetbalseizoen klaar zou zijn.’’

Verduurzamen

De gevonden nederzetting, niet uniek maar wel van behoorlijke omvang en goed bewaard gebleven, werd in kaart gebracht. Daarna kon de aanleg van het veld van start. Omdat er in de wintermaanden op het sportpark niet genoeg trainingscapaciteit was, moest de club in het verleden regelmatig uitwijken naar andere sportvelden om te trainen; dat is met de aanleg van dit veld opgelost.

Ook verduurzaming van het park is in één moeite mee doorgenomen. ,,Er zijn zonnepanelen gelegd en de bestaande verlichting is vervangen door energiezuinige ledverlichting’’, aldus de voorzitter. Tegelijkertijd met het veld in Vinkel faciliteerde de gemeente ook de aanleg van vier kunstgrasvelden bij andere verenigingen.

  1. OM moet geitenhouder vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    OM moet geitenhou­der vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) moet een geitenhouder uit Limburg vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag 12 september bepaald. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige jongen is door de ziekte overleden.