De opgravingen uit de Romeinse tijd op het sportveld in Vinkel.
Volledig scherm
De opgravingen uit de Romeinse tijd op het sportveld in Vinkel. © Olaf Smit

Voortaan kan EVVC terecht op eigen kunstgrasveld in Vinkel

VINKEL - Even leek een archeologische vondst roet in het eten te gooien. Maar zaterdag werd, met een welgemikte trap, dan toch het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub EVVC in Vinkel in gebruik genomen.

Na het openingsschot door het Bossche raadslid André Rotman, werd gestreden om de Maasdonk Cup, die uiteindelijk werd gewonnen door Nooit Gedacht uit Geffen.

Een paar maanden geleden leek het erop dat de vondst van een nederzetting uit de Romeinse tijd de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van EVVC op sportpark De Zwaan flink zou vertragen.

Start seizoen

,,Maar de gemeente Den Bosch heeft constructief gehandeld’’, vindt clubvoorzitter Hans Brouwers. ,,Ze hebben echt met ons meegedacht en wilden, net als wij, vooruit zodat het nieuwe veld bij de start van het voetbalseizoen klaar zou zijn.’’

Verduurzamen

De gevonden nederzetting, niet uniek maar wel van behoorlijke omvang en goed bewaard gebleven, werd in kaart gebracht. Daarna kon de aanleg van het veld van start. Omdat er in de wintermaanden op het sportpark niet genoeg trainingscapaciteit was, moest de club in het verleden regelmatig uitwijken naar andere sportvelden om te trainen; dat is met de aanleg van dit veld opgelost.

Ook verduurzaming van het park is in één moeite mee doorgenomen. ,,Er zijn zonnepanelen gelegd en de bestaande verlichting is vervangen door energiezuinige ledverlichting’’, aldus de voorzitter. Tegelijkertijd met het veld in Vinkel faciliteerde de gemeente ook de aanleg van vier kunstgrasvelden bij andere verenigingen.

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’