Volledig scherm
Vrijmarkt tijdens Koningsdag in de Bossche Hinthamerstraat. © Sandra Peerenboom

Voorzitter horecabranche bezorgd over stille Koningsnacht/dag in Bossche binnenstad

DEN BOSCH  - ,,Het zou heel jammer zijn als er volgend jaar tijdens Koningsnacht en Koningsdag minder live-optredens zijn op de Bossche Markt. Ik wil met de gemeente bespreken hoe je dat kunt voorkomen.’’ Dat zegt Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. 

Hij reageert desgevraagd op het bericht in het Brabants Dagblad over drie horeca-exploitanten die zijn gevestigd aan de Markt. Zij lieten maandag tijdens de raadsavond informeren en ontmoeten weten dat het voor hen ondoenlijk is om zonder subsidie te investeren in een muziekprogramma. Ook zou het ‘niet interessant zijn door stroperigheid en strengere regelgeving omtrent evenementen’.

Bevrijdingsdag

,,Een paar jaar geleden zijn activiteiten tijdens Bevrijdingsdag door de gemeente vanaf de Parade verhuisd naar de Pettelaarse Schans. Sindsdien is het die dag stil in het centrum. Gemeenteraadsleden hebben daar terecht over geklaagd. We moeten voorkomen dat het met Koningsnacht en Koningsdag dezelfde kant op gaat.”

Met vijf andere horeca-ondernemers betaalde Kuenen de Stichting Koningsdag ‘s-Hertogenbosch zes jaar om rond Koningsdag op de Parade extra bars te exploiteren. ,,Daar zijn we mee gestopt omdat we meer slechte dan goede jaren hadden‘’, aldus Kuenen. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.