Vrouw zwaargewond na crash op A2 bij Velddriel: brandweer gebruikt heftruck

VideoVELDDRIEL/DEN BOSCH - Bij de afrit Velddriel van de A2 in de richting van Den Bosch is rond 7.45 uur een auto van de weg geraakt. Het is nog niet bekend hoe dit kon gebeuren. Het voertuig kwam op zijn kop terecht in de greppel. Een vrouw raakte zwaargewond.

Er waren veel hulpdiensten op de been. Een traumahelikopter landde. De vrouw, die uit de richting van Zaltbommel kwam, is naar het ziekenhuis vervoerd. 

Haar arm was na de crash bekneld komen te zitten onder het voertuig, een cabriolet. Om haar te bevrijden maakte de brandweer gebruik van een heftruck van het groente- en fruitbedrijf De Groot Internationaal, dat vlakbij de plek van het ongeval ligt.

Een rijstrook van de afrit was enige tijd afgesloten.

Nog een ongeval

Rond 8.30 uur vond er een stuk verderop nog een ongeluk plaats op de A2 richting Den Bosch. Tussen Culemborg en knooppunt Empel stond daardoor een file van 18 kilometer. De vertraging was veertig minuten.

Volledig scherm
Auto in greppel bij de A2. © Bart Meesters - Meesters Multi Media
Volledig scherm
Auto in greppel op A2. © Bart Meesters - Meesters Multi Media
Volledig scherm
Ongeluk A2 © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Angstige carnavalsavond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’
    PREMIUM

    Angstige carnavals­avond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’

    DEN BOSCH - Van het ene op het andere moment raakten ze volledig de weg kwijt. De 14-jarige dochter van Maartje viel zaterdag na twintig minuten in de stad te zijn geweest zomaar neer op de Parade in Den Bosch. Vlak daarvoor voelde de 22-jarige dochter van Filiz zich opeens ‘stomdronken’ na slechts een paar biertjes. ,,We vermoeden dat er pogingen zijn gedaan om onze dochters te drogeren”, vertellen twee bezorgde moeders aan het Brabants Dagblad.