Volledig scherm
Dame Vera Lynn in 1984. © Getty

Vught 75 jaar bevrijd: Muziektoppers van toen

Bevrijding 75 jaarVUGHT - In de Rode Rik wordt donderdag 26 september de 75 bevrijding herdacht met liederen en muziek uit het Schotse, Engelse en Nederlandse repertoire. Songs van Vera Lynn maar ook Nederlandse liedjes zoals ‘Trees heeft een Canadees’ en de Marseillaise, een ultiem bevrijdingslied.

In oktober 1944 werd Vught bevrijd door de Schotse Highland Division. Op 26 en 27 oktober van dat jaar maakten de Vughtenaren voor het eerst kennis met de Schotse doedelzakmuziek. De bands paradeerden in kilts door het dorp om de bevrijding te vieren en om de inwoners de donkere oorlogsjaren te laten vergeten.

Dierbare herinnering

Voor degenen die het hebben meegemaakt is de muzikale middag een dierbare herinnering. Voor anderen een uitbreiding van hun kennis van de vaderlandse geschiedenis. 

De muzieksalon begint om 14.00 en duurt tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2 euro. Belangstellenden kunnen vrij binnenlopen. Jan van Dam presenteert het programma in beeld en geluid.

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.