Volledig scherm
Onderzoek na het ongeluk bij de spoorwegovergang van de Helvoirtseweg. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Vughtenaar (21) in hoger beroep tegen veroordeling voor doodrijden Kazimir Albertus (23)

DEN BOSCH - De Vughtenaar (21) die twee weken geleden door de rechtbank is veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Vught is in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Hij werd veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De automobilist schepte op 13 december 2017 bij de spoorwegovergang van de Helvoirtseweg Kazimir Albertus (23), die met de fiets van zijn ouders naar huis reed.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte zeer onvoorzichtig en onoplettend reed. Uit de bewijzen bleek dat hij kort voor de aanrijding een inhaalverbod negeerde en een auto passeerde met een aanzienlijk hogere snelheid dan de 50 kilometer per uur die ter plaatse is toegestaan. ,,Ik werd echt gigantisch hard ingehaald’', zei de gepasseerde automobilist later tegen de politie.

Beginnend bestuurder 

De Vughtenaar zei tijdens de rechtszitting dat hij er dagelijks reed en wist dat er fietsers vanuit zijstraten zouden kunnen oversteken. Hij zou het slachtoffer pas hebben gezien op het moment dat hij zijn voorruit raakte.

Volgens de rechtbank had de verdachte, een beginnend bestuurder, met deze omstandigheden rekening moeten houden.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”