Vughtenaar helemaal lyrisch van krokodillen, hij heeft er liefst 8300!

VideoVUGHT - Stijn Swinkels uit Vught lijdt aan ‘verzamelkoorts’. Overal in zijn huis liggen, staan en hangen krokodillen. Swinkels: ,,De krokodil is fascinerend, een oerbeest, een overlever.”

Voorzichtig zet Stijn Swinkels (42) uit Vught een krokodil met zijn voorpootjes op de tafel. Behoedzaam veegt hij over zijn staart. Het reptiel is ruim een meter groot en heeft een bek vol scherpe tanden maar is gelukkig al jaren dood. Zijn buik zit vol met stro.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.