Volledig scherm
Archieffoto

Vughtse drugsdealer (41) aangehouden na maanden onderzoek

VUGHT - Een 41-jarige man uit Vught is vrijdagavond aangehouden op verdenking van handel in drugs. Het onderzoek naar de man nam enkele maanden in beslag, aldus de politie.

Eerder die dag werden al vier vermoedelijke klanten van de Vughtenaar aangehouden. In de auto van een van hen trof de politie gripzakjes met amfetamine aan. In een andere auto werd onder andere MDMA, hennep en cocaïne gevonden. De klanten wezen de man uit Vught aan als dealer. Hij werd vervolgens later op de avond in zijn woning aangehouden.

Tijdens de doorzoeking van zijn woning werd ruim 100 gram amfetamine aangetroffen, een kleine hoeveelheid hennep en opiaten. Ook had hij een boksbeugel en acht telefoons in huis.

Maandenlang onderzoek

Het onderzoek naar de man startte eind november 2018 en was een samenwerking tussen tussen het wijkteam Vught en de recherche. In vrij korte tijd ontving het onderzoeksteam veel informatie, welke uiteindelijk werden uitgebouwd tot een sterke verdenking.

Dit leidde tot een actiedag op 8 februari, waarbij onder andere een observatieteam, een aanhoudingseenheid en een drugshond werden ingezet.

Vast

De dealer zit nog vast. De aangehouden klanten zijn na verhoor weer vrijgelaten. Van een enkeling wordt niet uitgesloten dat deze eveneens in drugs handelt.