Volledig scherm
PREMIUM
De 7-jarige Miek van Beuningen plaatste vorig jaar in het bijzijn van vader Eve en grootvader Charles een symbolische eerste steen van de 20 sociale huurwoningen aan de Molenstraat-Brabantlaan in Vught. © Roel van der Aa

Vughtse woningcorporatie Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting beraadt zich op de toekomst

VUGHT - Van een mogelijk fusie is volgens Gustav Breuer, die de bestuurstaken waarneemt, nog geen sprake. De vraag of zelfstandigheid van de Vughtse woningcorporatie Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting nog verantwoord is, is wel gerezen. 

De in 1937 door Willem van Beuningen opgerichte stichting is volgens hem een ouderwetse club die je eigenlijk nauwelijks een woningcorporatie kunt noemen. ,,Met veel traditie én de woningen zijn altijd keurig geëxploiteerd. Maar als je kijkt naar de huidige wet- en regelgeving voor woningcorporaties is dat voor een klein clubje als de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting met een tweekoppige raad van bestuur eigenlijk niet te doen. Dat vraagt te veel. We beraden ons op de toekomst.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.