Volledig scherm
De vuurwerkschade in Vught bedraagt 7200 euro. © Lex van Lieshout ANP XTRA

Vuurwerkschade Vught 7200 euro; tien verkeersborden en zes vuilnisbakken gesneuveld

VUGHT - In Vught zijn tijdens de jaarwisseling tien verkeersborden en zes vuilnisbakken gesneuveld.  Inclusief het opruimen van oud vuurwerk op nieuwjaarsdag levert dat een schadepost op van 7200 euro (excl. btw) blijkt uit een inventarisatie.  

Volgens een gemeentewoordvoerster is dat een daling ten opzichte van vorig jaar. ,,Dit komt onder andere door het preventief verwijderen van binnenbakken uit de vuilnisbakken en het plaatsen van platen, zodat er geen vuurwerk in de vuilnisbak kan komen", verklaart ze. ,,Ook dit jaar is er extra gesurveilleerd door de BOA’s en de (vrijwillige) politie.”

Tien jaar geleden kostte het vuurwerkvandalisme de gemeente nog 12.000 euro. Toen werden in totaal 50 verkeersborden en 35 prullenbakken opgeblazen.

De gemeente Vught heeft geen vuurwerkvrije plekken. ,,Er zijn ook geen verzoeken voor een vuurwerkvrije plek en geen klachten over het vuurwerk bij de gemeente binnengekomen.”

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”