Volledig scherm
De vuurwerkschade in Vught bedraagt 7200 euro. © Lex van Lieshout ANP XTRA

Vuurwerkschade Vught 7200 euro; tien verkeersborden en zes vuilnisbakken gesneuveld

VUGHT - In Vught zijn tijdens de jaarwisseling tien verkeersborden en zes vuilnisbakken gesneuveld.  Inclusief het opruimen van oud vuurwerk op nieuwjaarsdag levert dat een schadepost op van 7200 euro (excl. btw) blijkt uit een inventarisatie.  

Volgens een gemeentewoordvoerster is dat een daling ten opzichte van vorig jaar. ,,Dit komt onder andere door het preventief verwijderen van binnenbakken uit de vuilnisbakken en het plaatsen van platen, zodat er geen vuurwerk in de vuilnisbak kan komen", verklaart ze. ,,Ook dit jaar is er extra gesurveilleerd door de BOA’s en de (vrijwillige) politie.”

Tien jaar geleden kostte het vuurwerkvandalisme de gemeente nog 12.000 euro. Toen werden in totaal 50 verkeersborden en 35 prullenbakken opgeblazen.

De gemeente Vught heeft geen vuurwerkvrije plekken. ,,Er zijn ook geen verzoeken voor een vuurwerkvrije plek en geen klachten over het vuurwerk bij de gemeente binnengekomen.”

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.