Volledig scherm
De parkeerplaats met JOP in Maliskamp. © google

VVD wil camera's op parkeerplaats Maliskamp

MALISKAMP - De VVD-fractie in de gemeenteraad wil plaatsing van (tijdelijke) camera's op de parkeerplaats bij kindcentrum  de Meerlaer in Maliskamp vanwege drugsoverlast. Maar de politie heeft dat nog niet vastgesteld.  

De VVD-fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.  Volgens fractievoorzitter Ralph Geers maken buurtbewoners zich zorgen over de aanwezigheid van hangjongeren op de parkeerplaats langs de Graafsebaan.

Zaken worden uitgewisseld

Volgens de VVD’er staan er 's avonds ‘auto's met de portieren langs elkaar van waaruit zaken worden uitgewisseld. ,,Er is  een groot gevoel van onveiligheid. Er worden daar drugs gedeald, geven bewoners aan", schrijft Geers. Het bewijs daarvoor zijn volgens hem zakjes wit poeder die zijn gevonden in naburige tuinen, naast blikjes en drankflessen. Volgens de VVD’er willen ook schoolbestuur en omwonenden dat wordt opgetreden.

Jongeren Ontmoetings Plek

Bij de parkeerplek is een Jongeren Ontmoetings Plek. Volgens de politie is sprake van overlast bij voorbeeld geluid en en het betreden van de speelplaats van een nabijgelegen school. ,,Deze problematiek is een aantal maanden bekend en diverse partijen kijken naar een oplossing. Wij nemen deze plek wel wat vaker mee in onze surveillance en gaan regelmatig het gesprek aan met jongeren. Los daarvan hebben wij nooit op hoeven treden.”

Geen dealactiviteiten

De politie kent de geruchten en verhalen over drugs. ,,Daarom hebben we de afgelopen maanden hier ook extra aandacht aan gegeven. We hebben echter niet geconstateerd dat er sprake was van dealactiviteiten.”

  1. Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’
    PREMIUM

    Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’

    Vr 22 nov. Nu de sint veilig is aangekomen in Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”