Volledig scherm
Chef-kok Dennis Middeldorp in de keuken van zijn restaurant Sense. © Marc Bolsius

Waarom acht Bossche restaurants in Gault&Millau-gids staan: ‘Een keur aan geuren en smaken’

DEN BOSCH - Acht restaurants in Den Bosch hebben een vermelding gekregen in de restaurantgids Gault&Millau 2020 die deze week is verschenen. Het bedrijf Gault&Millau is vooral in Frankrijk en België een grote naam.

Restaurants krijgen geen sterren maar koksmutsen. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Drie koksmutsen houdt in dat Gault & Millau 2020 een restaurant voortreffelijk vindt.

Sterren-restaurant Noble scoort van de acht Bossche zaken de meeste punten (15) en koksmutsen (3).  Volgens Gault & Millau blijft deze zaak ‘vernieuwen en verrassen door innovatieve Aziatische accenten die inspirator Edwin Kats aan klassieke gerechten geeft’. ,,Het shared dining principe biedt gasten de kans om allerlei gerechten te proberen en kennis te maken met een keur aan geuren en smaken’’, aldus de beoordeling.

Lievelingsadres van recensenten 

Chef-kok Dennis Middeldorp krijgt waardering voor zijn duurzame aanpak in sterrenrestaurant Sense. Deze zaak is goed voor 14 punten en twee koksmutsen. Waardering is er ook voor zijn zijn collega Lucas Schrover die werkzaam is in Taste Bij Dirk (14 punten). Citrus scoort niet alleen 13 punten en een koksmuts maar ook een geel hartje als lievelingsadres van de recensenten. Vooral de soep van eendenlever met truffel en pure chocolade valt in de smaak.

Shiro krijgt dezelfde symbolische waardering en de mededeling dat de Japanse gerechten ‘meer dan correct’ zijn. 

Andere Bossche zaken met een vermelding in de gids zijn Fabuleux, auberge De Veste en Le VinX.