Op de hoek Zuid-Willemsvaart-Nieuwstraat zijn zo'n dertig betonblokken gelegd.
Volledig scherm
Op de hoek Zuid-Willemsvaart-Nieuwstraat zijn zo'n dertig betonblokken gelegd. © Marc Brink/BD

Waarom dertig betonblokken in het Gasthuiskwartier zijn gelegd

DEN BOSCH - Grote witte betonblokken. Daarvan zie je er aardig wat liggen in de Bossche binnenstad. Ze zijn  onder meer  bedoeld om ramkraken te voorkomen bij juweliers. Jaren geleden zijn ze ook neergelegd op de Parade om bij grote evenementen eventuele terroristische aanslagen met een vrachtwagen te voorkomen. Waarom liggen er sinds een stuk of dertig op de hoek van de Zuid-Willemsvaart en de Nieuwstraat?

Er geen winkel gevestigd waar ramkrakers het op gemunt zouden kunnen hebben. En de rand van het gloednieuwe Gasthuiskwartier is geen locatie voor een evenement als doelwit van terrorisme. Er is is iets anders aan de hand.  Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de betonblokken neergelegd als bescherming van het trottoir. ,,Hiermee voorkomen we dat er wordt geparkeerd en dat het trottoir wordt stuk gereden’’, aldus de woordvoerder. 

Geen kwaad 

Het is niet zo moeilijk om te bedenken wie er zou willen parkeren. Want even verderop staan in de nieuwe Chirurgijnstraan aardig wat bouwbusjes geparkeerd om de laatste hand te leggen aan de onlangs opgeleverde woningen.  Daar hebben ze vrij spel, maar daar kan het volgens de gemeente geen kwaad.  

Het is de bedoeling dat de blokken over drie maanden worden weggehaald. Als dat maar goed afloopt. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.