Volledig scherm
Autobrand in Den Bosch © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Wéér een autobrand in Den Bosch: 'Iets brandbaars op linkerwiel gelegd’

DEN BOSCH - Opnieuw is er deze week in Den Bosch een auto door brand beschadigd. Dat gebeurde rond tien over vijf ‘s nachts aan de Slagen. Vermoedelijk is er iets brandbaars op het linker voorwiel gelegd.

Een voorbijganger merkte de beginnende brand op en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer was er snel bij en wist te voorkomen dat het voertuig geheel afbrandde.

In de buurt van de brand hingen beveiligingscamera’s. Het is de verwachting dat de politie de beelden zal gaan opvragen en kijken of de dader of daders daarop te zien zijn.Een bergingsbedrijf zal worden ingeschakeld om de auto af te voeren.

Het was niet de eerste brand deze week in Den Bosch. In de nacht van woensdag op donderdag waren autobranden aan de Lingestraat en het Thorbeckeplantsoen in Den Bosch.

Net als bij de brand van afgelopen nacht, was ook daar het vermoeden van brandstichting. Over een mogelijk verband is nog niets duidelijk.

  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”