Volledig scherm
De uitvaartverzorger parkeerde zijn rouwauto tijdelijk deels op een invalidenplaats. © Twitter/Café zaal d'n Beer

Woede om ‘diep trieste’ actie van handhavers tijdens uitvaart 17-jarig meisje in Rosmalen

updateROSMALEN - Een actie van een handhaver heeft tot woede geleid bij Rosmalenaren. Terwijl nabestaanden de overleden Indy (17) herdachten in De Kentering, werd de uitvaartverzorger aangesproken over de plaats waarop hij de rouwauto had geparkeerd. De reactie van de gemeente op Twitter maakte de woede alleen maar erger. 

De rouwauto stond maandag deels geparkeerd op een invalidenplaats achter het zalencentrum De Kentering. Dat werd gezien door de handhaver, die de uitvaartverzorger erover aansprak. Volgens de gemeente is het bij een gesprek gebleven en is er geen boete uitgeschreven. Maar alleen al het aanspreken van de chauffeur van de rouwauto was al onnodig, vond in elk geval de beheerder van het twitterkanaal van Café-zaal d’n Beer. 

Al snel bevestigde oud-wethouder Jos van Son de situatie. Hij was toevallig getuige. ‘Een diep trieste aanleiding en compleet het verkeerde moment om je te laten gelden’, stelt hij. Aangevuld door: ‘Zeker als je dan ziet dat hij de auto van Stadstoezicht ook nog eens verkeerd parkeerde.’

Reactie van de gemeente

Het duurde 2,5 dag voor de gemeente op het sociale medium reageerde. Waarom dat niet eerder lukte? Een ‘Spannende film op tv en zo’, reageerde ene Sandy namens @shertogenbosch. 

Donderdag specificeerde Sandy dan nog eens: ‘Ja The Sound of Music was super spannend.’ Ongepast, vindt in elk geval de twitteraar van D’n Beer. ‘Excuses zouden op zijn plaats zijn', stelt hij. 

Een gemeentewoordvoerder laat telefonisch weten dat hij achter de tweets van zijn collega Sandy blijft staan. Zijzelf laat na publicatie van dit artikel via Twitter weten dat ze het ‘jammer vindt dat de situatie zo gelopen is’. ‘Dat was helemaal niet mijn bedoeling.’ 

Het lijkt erop dat de situatie nog een politiek staartje krijgt. Een partij in de Bossche gemeenteraad heeft inmiddels vragen gesteld aan het college.