De locatie van voormalig basisschool De Vlieger in Hintham.
Volledig scherm
De locatie van voormalig basisschool De Vlieger in Hintham. © Jos van de Ven/BD

Woonproject Vlieger definitief, Bossche raad gaat door het stof

DEN BOSCH - Het woonproject voor zeventien jongvolwassenen met een (lichte) beperking van Stichting Steengoed op de locatie van de voormalige school De Vlieger in Hintham gaat uiteindelijk dan toch door. 

De gemeenteraad van Den Bosch stak dinsdagavond de hand in eigen boezem. ‘Vertraging van het plan is niet uit te leggen’, ‘een rommelig traject en dossier', 'verwarring en frustratie‘,  ‘beschamend’ en ‘de gemeenteraad heeft zich vergaloppeerd’.

Mogelijke bouw Annapark

Het woonproject, onderdeel van een nieuwbouwcomplex van nog eens negentien sociale huurwoningen, dreigde na jaren van overleg opnieuw lange vertraging op te lopen omdat de gemeenteraad ruim een maand geleden had besloten nóg maar eens naar het bouwplan te kijken. Om op die manier mogelijke nieuwbouw in het nabij gelegen Annapark te verplaatsen naar de locatie De Vlieger. 

Onmogelijk plan

Die beslissing zou zorgen voor minimaal negen maanden vertraging, omdat die tijd nodig is om te onderzoeken of het bouwplan voor De Vlieger uitgebreid kon worden. Initiatiefnemers woningcorporatie Zayaz en bouwbedrijf Hoedemakers lieten daarop al snel weten dat een ander bouwplan op De Vlieger onmogelijk was. 

Eigen plekje

Op initiatief van het CDA kwam de raad terug op het besluit in maart. ,,Het is niet uit te leggen dat de jongeren en de stichting nog langer zouden moeten wachten op een eigen plekje’’,  aldus Ingrid van Zwambagt.