Volledig scherm
PREMIUM
Deel van de wijk de Haren waar Zayaz vanaf 2021 fors wil verbouwen. © google streetview

Zayaz pakt meer dan 300 woningen groot aan, te beginnen in de Kruiskamp

DEN BOSCH - Woningcorporatie Zayaz gaat de komende maanden met drie projecten aan de gang. Groot onderhoud aan 16 woningen aan de Van Veldekekade, renovatie van 170 appartementen en 4 winkels aan de Pieter Breughelstraat en Jordaenstraat én renovatie van 153 eengezinswoningen  in de Kruiskamp. Dat varieert van woningen weer van deze tijd maken tot de forse aanpak van vocht-, tocht- en schimmelproblemen. 

Vooropgesteld: de aanpak van de woningen in de Kruiskamp is weer een ander project dan het oplossen van de vocht- en schimmelproblemen bij andere woningen in de wijk waar bewoners samen met de SP eerder actie voor voerden. ,,Die woningen worden in overleg en individueel aangepakt’’, aldus een woordvoerster van Zayaz. Het renovatieproject dat in oktober moet beginnen gaat om 153 woningen in onder meer de Wethouder Soesterbergenstraat, Rudolf van Baarlestraat en een deel van de Kooikersweg en Kruiskampsingel. 

  1. OM moet geitenhouder vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    OM moet geitenhou­der vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) moet een geitenhouder uit Limburg vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag 12 september bepaald. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige jongen is door de ziekte overleden.