Zoete Moeder ontvangt hulp van boven in Den Bosch

VideoDEN BOSCH - De Maria-Omgang staat steevast gepland op de tweede zondag van mei, de Mariamaand. De weersomstandigheden zijn telkens cruciaal voor het doorgaan van de processie. Ondanks dat donkere samengepakte wolken vervaarlijk over Den Bosch dreven, gaf de buienradar groen licht. Slechts enkele druppels teisterden tijdens de bidtocht de tere huid van de Zoete Moeder.

Rituelen zijn onlosmakelijk verbonden met cultuur en religie, maar hoeveel waarde moet hieraan worden gehecht? Anders dan een jaar terug is het droog en tamelijk windstil, zo vlak voor aanvang van de Maria-processie door de binnenstad. En dat terwijl het beeld van de Heilige Clara van Assisi, dat zich achterin de kathedraal nabij de Straalkapellen en het Hoogkoor op een respectabele hoogte bevindt, niet is 'behangen' met een worst. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.