Pagina's van het Bosch' Protocol. Papieren archief in het depot waar nog een locatie voor gevonden moet worden.
Volledig scherm
Pagina's van het Bosch' Protocol. Papieren archief in het depot waar nog een locatie voor gevonden moet worden. © Afdeling erfgoed gemeente Den Bosch

Zorgen over papieren historie Den Bosch, omdat België een beetje ver weg is

DEN BOSCH - Dát het Stadsarchief van Bloemenkamp naar de voormalige Jacobskerk zou verhuizen stond al langer vast. Daar is de Bossche politiek dan ook vol lof over. Dat er voor het archiefdepot met acht kilometer aan (papieren) historie over de stad nog geen plaats gevonden is, baart wat meer zorgen.

 1. Groot Tuighuis in Den Bosch ondergaat grote verbouwing: ‘Wij zijn ongelooflijk blij met dit vooruitzicht’

  Groot Tuighuis in Den Bosch ondergaat grote verbouwing: ‘Wij zijn ongeloof­lijk blij met dit vooruit­zicht’

  DEN BOSCH - ,,Wij zijn ongelooflijk blij, met dit vooruitzicht’’, zegt Dieke Wesseling, hoofd van de afdeling Erfgoed van de gemeente Den Bosch over een ingrijpende verbouwing van het Groot Tuighuis dat is gevestigd in de oude St. Jacobskerk aan de Bethaniëstraat. Het is de bedoeling dat de verbouwing in het eerste kwartaal van volgend jaar start en een jaar later is voltooid.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.