Bart Swings
Volledig scherm
Bart Swings © ANP

Bart Swings naar Team IKO: ‘Kan goed trainen met Blokhuijsen’

Bart Swings rijdt komend seizoen voor Team IKO. De 29-jarige Belg is de regerend Europees kampioen op de massastart, het onderdeel waarop hij zilver pakte bij de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. Hij combineert de langebaanwedstrijden met marathons.

Swings komt over van Royal A-ware, de marathonploeg van Jillert Anema, en gaat bij Team IKO ook als trainingspartner van kopman Jan Blokhuijsen fungeren. ,,Wij geloven heel erg in de combinatie Swings - Blokhuijsen", aldus Team IKO. ,,Ze hebben vergelijkbare doelen en kunnen goed samen trainen. Bart is ontzettend fit en wil zich komend seizoen met name op technisch gebied verbeteren, wij denken hem daar goed mee te kunnen helpen."

Lex Dijkstra verlengde zijn contract bij de ploeg van de trainers Erwin en Martin ten Hove met een jaar. Dijkstra werd in 2018 tweede op de NK allround.

  1. ‘Thialf zat al lastig, corona maakt het nog ingewikkelder’
    Financiële problemen

    ‘Thialf zat al lastig, corona maakt het nog ingewikkel­der’

    De winter lijkt nog ver weg in mei, maar met de brief die minister Hugo de Jonge afgelopen donderdag aan de Tweede Kamer stuurde, kreeg schaatstempel Thialf er een zorg bij. Het vooruitzicht van geen grote toernooien zonder vaccin, een jaar of langer zonder ‘massale evenementen met een landelijke uitstraling’, zou ook een strop betekenen voor de ijsbaan in Heerenveen, die juist al enige tijd met grote financiële problemen kampt.