Volledig scherm
Jan Blokhuijsen in actie op de 5000 meter tijdens het NK Allround. © ANP

Jan Blokhuijsen leidt na eerste dag NK allround

Jan Blokhuijsen gaat als klassementsleider de tweede dag in van de NK allround in Heerenveen. De tweevoudige kampioen steeg na de eerste plaats dankzij een zege op de 5000 meter. Hij reed met 6.18,02 de beste tijd. Marcel Bosker eindigde vlak achter Blokhuijsen als tweede (6.18,32) en titelhouder Douwe de Vries reed de derde tijd (6.19,55).

In het klassement na twee afstanden verdedigt Blokhuijsen, vierde op de 500 meter in 36,47, een marge van 0,93 seconde op Bosker op de 1500 meter. Thomas Geerdinck, de winnaar van de 500 meter in een persoonlijk record van 35,50, staat op 2,45 van Blokhuijsen.

De winnaar van de Nederlandse allroundtitel verdient het derde en laatste ticket voor de WK allround, eind februari in Hamar. Patrick Roest en Sven Kramer hebben zich daarvoor al geplaatst. Beiden ontbreken bij de NK.

  1. Ter Mors zit na tegenslagen weer lekker in haar vel:  'Dat is mij heel wat waard’
    WK sprint

    Ter Mors zit na tegensla­gen weer lekker in haar vel: 'Dat is mij heel wat waard’

    Jorien ter Mors is ergens goed in waarin ze eigenlijk helemaal niet wil uitblinken: klimmen uit een (diep) dal. ,,Ja, wat dat betreft kun je me wel een ervaringsdeskundige noemen", zegt de drievoudig olympisch kampioene met de nodige zelfspot in Hamar, waar komend weekend de WK Allround & Sprint worden gehouden. ,,De laatste jaren heb ik dat helaas iets te veel moeten doen. Ik weet dus inmiddels wel hoe ik moet terugkomen na tegenslag."