Volledig scherm
© Atsushi Nishijima/Netflix

23 miljoen mensen zien When They See Us op Netflix

De Netflix-serie When They See Us is sinds het verschijnen op 31 mei wereldwijd door 23 miljoen mensen bekeken. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt.

De serie kreeg veel aandacht in de media vanwege het heftige verhaal. De afleveringen vertellen over de zaak rond de Central Park Five. Daarin werden vijf zwarte tienerjongens in 1989 onterecht veroordeeld voor de verkrachting van een witte vrouw. Elizabeth Lederer, de voormalig officier van justitie die er destijds medeverantwoordelijk voor was dat de jongens voor twaalf jaar in de cel belandden, zegde kort na het verschijnen van de serie haar baan bij de universiteit van New York op nadat een groep zwarte studenten dit had geëist.

Netflix deelt zelden kijkcijfers, maar 23 miljoen kijkers binnen een paar weken is voor de streamingdienst een mooi aantal. Zo werd documentaireserie Our Planet in de eerste maand door zo'n 25 miljoen mensen bekeken. Absolute toppers zijn echter The Umbrella Academy met 45 miljoen streams in de eerste maand en You en Sex Education die allebei door veertig miljoen mensen werden bekeken in dezelfde tijdspanne.