3,1 miljoen mensen zien hoe Matthijs het DWDD-licht uitdoet

Update3,1 miljoen mensen hebben gezien hoe Matthijs van Nieuwkerk (59) in zeer sobere setting afscheid nam van De Wereld Draait Door. Door het coronavirus was een groot afscheidsfeest niet mogelijk. Enkel vast gezicht en goede vriend van Van Nieuwkerk cabaretier Marc-Marie Huijbregts schoof aan als tafelheer.

Van Nieuwkerk had  een ‘andere voorstelling van zaken gemaakt’. Het studiopubliek ontbrak, maar ook de gasten, een zeer essentieel onderdeel van het programmaformat. ,,We hebben het anders georganiseerd. Er zijn ernstigere zaken, maar voor ons is het jammer.’’ Zich richtende tot Marc-Marie: ,,We gaan het met zijn tweeën doen. Zoals jij zei: We ruimen de zolder op. Het geeft een verweesd gevoel.’’

Vanwege de strikte regelgeving rond het coronavirus, moest Matthijs, die terugblikte op voor hem memorabele DWDD-momenten, zijn redactie ook missen. De jonge ploeg was op videobeeld te zien. ,,De afgelopen twee weken waren ingewikkeld. Ik mis mijn dream team. We zouden elkaar huggen. Zij zitten nu thuis.’’

Er werd wel voor muzikale omlijsting gezorgd. Michelle David, Ilse DeLange en Henny Vrienten traden op. Nadat Matthijs Vrienten bedankte, nam hij afscheid van miljoenen kijkers. ,,Het avontuur zit erop. 15 jaar De Wereld Draait Door. Fijn dat u keek.’’ Het licht in de studio ging uit, de DWDD-landkaart op het scherm werd zwart.

DWDD was de afgelopen weken populairder dan ooit. Het aantal kijkers verdubbelde en er werden verschillende records neergezet, met maandag als hoogtepunt: 4,6 miljoen kijkers. Gemiddeld trok de show de afgelopen 15 jaar zo’n miljoen kijkers per aflevering. Op sociale media klonk de afgelopen week nog de oproep om het programma langer door te laten gaan, maar de opvolger staat al in de startblokken. Vanaf maandag is Margriet van der Linden terug met haar talkshow M.

Volledig scherm
© BNNVARA
Volledig scherm
© BNNVARA
Volledig scherm
© BNNVARA
Volledig scherm
© BNNVARA