3FM-dj Mark van der Molen.
Volledig scherm
3FM-dj Mark van der Molen. © BNNVARA

3FM komt met Covid Top-19

Radio-dj Mark van der Molen komt donderdag in zijn programma op 3FM met de Covid Top-19. Hij wil ‘het ultieme overzicht’ geven van hoe creatief Nederland in tijden van sociale isolatie is ‘door 19 van de mooiste, grappigste, pijnlijkste en beste liedjes’ uit te zenden.

Van der Molen ziet een ‘hele golf’ aan liedjes verschijnen die soms wél fijn in het gehoor liggen en soms zorgen voor pijnlijke rillingen. ,,Van het BN’er Coronalied ‘Zon’ naar rapper Ricksen met de hit ‘Ik heb die mask on’ tot de virals ‘I Can’t Get No Sanitizer’ en ‘Coronavirus Rhapsody’.

,,Je merkt dat wereldwijd mensen enorm creatief worden in deze tijd van thuiswerken, je vrienden en familie niet kunnen zien en afstand houden van elkaar. Van geweldige parodieën op bestaande hits naar hartverwarmende odes aan kwetsbare dierbaren tot foute raptracks. Ik wil het ultieme overzicht van die creativiteit geven door 19 van de mooiste, grappigste, pijnlijkste en beste liedjes uit te zenden”, aldus de presentator.

Aanstaande donderdag zendt hij de volledige Covid Top-19 uit. Aankomende week kunnen luisteraars hun favorieten opgeven, maar ook muzikanten in de dop mogen hun eigen liedje inzenden.