Een condoleanceregister in de bibliotheek van Dronrijp, de woonplaats van Aart Staartjes. Staartjes overleed op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeval.
Volledig scherm
Een condoleanceregister in de bibliotheek van Dronrijp, de woonplaats van Aart Staartjes. Staartjes overleed op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeval. © ANP

Aart Staartjes wordt vrijdag in besloten kring begraven

Acteur Aart Staartjes wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven. Dat gebeurt in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Er komt vooralsnog geen publiek afscheid voor de 'godfather van de Nederlandse kindertelevisie'. Dat heeft de familie vandaag laten weten. 

De acteur overleed zondag, 81 jaar oud, aan de gevolgen van een verkeersongeval. In de bibliotheek van Dronrijp is een herdenkingsplek ingericht voor Aart Staartjes. Geïnteresseerden kunnen tot en met donderdag tussen 13.30 en 18.00 uur in de bibliotheek terecht ‘voor een woord van troost of afscheid’, meldt de gemeente Waadhoeke waar Dronrijp onder valt. Bovendien is er een mogelijkheid om bloemen neer te leggen en een condoleanceregister te tekenen. Ook in Beeld en Geluid in Hilversum ligt een register.

Staartjes was bekend als Meneer Aart uit Sesamstraat en van jeugdprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen : 'De Kindervriend', De film van Ome Willem en Woord voor Woord, een serie bijbelvertellingen.