Volledig scherm
Marcel Azzola (links). © AFP

Accordeonlegende Marcel Azzola (91) overleden

De Franse accordeonist Marcel Azzola, die de grootsten uit het Franse chanson begeleidde, is gisteren op 91-jarige leeftijd overleden. Dat maakten zijn manager Alexandre Lacombe en zijn partner Lina Bossati bekend. 

,,Zijn hart heeft het begeven”, zei Bossati. Marcel Azzola begeleidde onder anderen Yves Montand, Georges Brassens, Barbara, Édith Piaf, Juliette Gréco en Jacques Brel. Hij is de 'Marcel' uit de live-opname van 'Vesoul' uit 1968, die Brel aanmoedigde met 'chauffe, Marcel, chauffe!'.

Hij nam ook filmmuziek op, onder meer voor Jacques Tati ('Mon Oncle', 'Playtime'). Azzola is ook actief geweest als jazzmuzikant. Zo is hij te horen op 'Chez Toots', de plaat uit 1998 van mondharmonicaspeler Toots Thielemans.

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.