AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpuntje van het eerste halfjaar’

Ze is pas vijftien jaar oud, maar toch stal ze de show tijdens Koningsdag 2019: kroonprinses Amalia werd dit jaar voor het eerst naar voren geschoven en mocht haar eerste interviews geven als troonopvolger. Koningin Maxima stond erbij te stralen alsof Amalia net haar zwemdiploma had gehaald, aldus tv-columnist Angela de Jong. De Jong zag een zeer zelfbewuste vijftien-jarige, die doorhad dat dit moment de rest van haar leven bepalend zou zijn.

Het was het hoogtepunt van het eerste half jaar van 2019 van het Koninklijk Huis. Zes maanden waarin ook een aantal dieptepunten centraal stonden. De negatieve publiciteit rondom de verkoop van een aantal kunststukken door prinses Christina was onnodig en onhandig, zo meent koningshuis-verslaggever Jeroen Schmale. En naar de reden waarom Koningin Maxima een omstreden meeting met de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman hield, is het gissen.

Samen met presentator Kevin Goes nemen Jeroen Schmale en Angela de Jong het eerste halfjaar van de Oranjes door in de nieuwste AD Royalty Podcast.

Liever luisteren via Spotify of via iTunes? Klik op de links.

Prinses Amalia steelt de show en gooit lachend een basketbal. Prinses Alexia kijkt toe.
Volledig scherm
Prinses Amalia steelt de show en gooit lachend een basketbal. Prinses Alexia kijkt toe. © Pim Ras Fotografie