Derksen zei vorige week in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat ‘ze die gozer moeten liquideren’.
Volledig scherm
PREMIUM
Derksen zei vorige week in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat ‘ze die gozer moeten liquideren’. © AD/ANP

Advocaten verbijsterd over OM-onderzoek uitspraak Derksen: ‘Veel belangrijke zaken op de plank’

aangifte baudetDe aangifte die Forum-leider Thierry Baudet vandaag gaat doen tegen Johan Derksen vanwege opruiing, heeft volgens advocaten geen enkele kans van slagen. Het Openbaar Ministerie (OM) kan volgens hen ‘haar kostbare tijd beter investeren in zaken die nog op de plank liggen’ omdat het hier ‘duidelijk om een heel domme verspreking gaat’.

19 reacties

 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  OM weet geen prioriteiten te stellen. Erger nog , lijkt te gaan voor zaken die Media-aandacht opleveren. In USA worden alle publieke functies verkozen. Dus ook de van Officier van Justitie. Zouden ze hier ook moeten doen.
 • Evelien Kaaiman

  2 maanden geleden
  Het OM denkt, misschien komt het voor een D66 rechter en dan maken we een kans om te scoren.
 • ronald van ooijen

  2 maanden geleden
  Te gek voor woorden om tijd aan deze aangifte van TB te besteden. Terwijl er tig zaken niet behandeld worden vanwege personeels tekorten. Terwijl Ongehoord Nederland straffeloos racisme mag verkondigen met hun n- woord.
 • Jos Folker

  2 maanden geleden
  Wat een zielige en schandalige vertoning die TB. Of hij zo keurig en netjes is met zijn verschrikkelijke uitspraken. Kan zijn naam niet uit mijn hand of mond laten verschijnen. Om misselijk van te worden. En laat Johan Derksen zijn woord rustig blijven geven op TV. Een man die goed geïnformeerd is, durft en kan zeggen waar het op staat. Dat er figuren rondlopen die daar niet tegen kunnen is dan jammer. Er is maar een opvolger voor Rutte. Juist, Johan Derksen.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  volgens mij kun je dan heeel veel mensen oppakken en voor de rechtbank dagen. Daarbij voor veel onzinnige dingen moet je ook al naar de rechtbank. Ook al heb je gelijk, je moet eerst een advocaat nemen voor een stompzinnige advocaat. Typetjes als baudet misbruiken de rechterlijke macht.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”