Volledig scherm
Fragment uit Game of Thrones 8. © PR

Aftrap slot Game of Thrones pakt record in VS

De eerste aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones heeft in de Verenigde Staten een recordaantal kijkers getrokken. Naar de première van de achtste reeks keken zondagavond 17,4 miljoen Amerikanen, maakte zender HBO bekend. Vorig jaar stemden 16,1 miljoen mensen af op de eerste aflevering van het zevende seizoen.

De aflevering op zondag werd live door 11,8 miljoen mensen bekeken. Het overige aantal Amerikanen keek de première later op zondag on demand terug. De verwachting is dat het totaal aantal kijkers nog gaat verdubbelen, omdat ook in de voorgaande jaren veel fans de populaire fantasyserie op een later moment terugkeken. 

Afleveringen uit het zevende seizoen trokken gemiddeld namelijk in totaal 32,8 miljoen kijkers.

In Nederland is de eerste aflevering van het achtste seizoen sinds gisteren te zien bij Ziggo. Op sociale media klaagden tientallen gebruikers over verschillende fouten. Zo moest een deel van de kijkers het zonder ondertiteling doen of startte de aflevering helemaal niet.

  1. Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay

    Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay

    Het Leiderdorpse bedrijf Osuro Holding heeft met goedkeuring van een rechter beslag laten leggen op de momenteel te koop staande woning van Patricia Paay (70) in het Brabantse Wernhout. De firma vordert een bedrag van ruim 100.000 euro van de voormalig zangeres en presentatrice, omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. Het pand, waar Paay woont met haar echtgenoot Robbert Hinfelaar, wordt aangeboden voor 275.000 euro.
  2. RTL stuurt Temptation VIPS-koppel naar huis wegens zwangerschap

    RTL stuurt Temptation VIPS-kop­pel naar huis wegens zwanger­schap

    Het nieuwe seizoen van het RTL-realityprogramma Temptation Island VIPS begint definitief zonder het koppel Channah Koerten en Quentin Steenwinkel die bekend werden door hun deelname aan Ex On The Beach. Tijdens de opnamen is namelijk gebleken dat het stel hun eerste kindje verwacht. De makers van het programma waren daar niet van op de hoogte. Daarom zijn kapster-visagiste Channah en personal trainer Quentin per direct naar huis gestuurd.