Volledig scherm
Alec Baldwin bij de zitting © AP

Alec Baldwin naar cursus woedebeheersing na mishandeling

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin (60) is vandaag veroordeeld tot een verplichte cursus woedebeheersing en een boete van 120 dollar (ruim 100 euro), omdat hij een man heeft geslagen tijdens een ruzie op een parkeerplaats.

Baldwin gaf tijdens een zitting toe dat hij de klappen heeft uitgedeeld, melden Amerikaanse media.

De acteur kreeg het in november in New York aan de stok met een 49-jarige automobilist. De man probeerde te parkeren op een plek die een familielid van Baldwin vrijhield. Daarop kreeg hij ruzie met Baldwin.

De man zei dat de acteur hem in het gezicht had geslagen. Hij moest na het opstootje met pijn aan zijn kaak en nek naar het ziekenhuis.

Bekijk hieronder de beelden van toen Baldwin gearresteerd werd:

  1. De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond
    PREMIUM
    recensie

    De dag dat ik Robert Long ontmoette… is vooral een brave avond

    Vorig jaar nog, het jaar waarin hij 75 zou zijn geworden, werd Robert Long (1943-2006) geëerd met een hommage door onder anderen Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Gerard Cox. Nu is er dan De dag dat ik Robert Long ontmoette... waarin Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot een muzikale ode brengen aan de zanger en kleinkunstenaar, die zijn werk met zoveel engagement, satire en cynisme kruidde (kerk, macht, het benepen burgerdom), maar evenzeer een gevoelige en liefdevolle tekstdichter was.