Volledig scherm
André Hazes © ANP Kippa

'Als mijn vader nog zou leven zou ik geen zanger zijn geweest'

André Hazes is ervan overtuigd dat hij geen zanger zou zijn geworden als zijn vader nog zou leven. ,,Dan had ik nu keukens verkocht bij de Keukenkampioen of misschien wel het slechte pad opgegaan", vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk.

Quote

De eerste zeven jaar was ik een soort van lachertje

André Hazes

Hazes was vanavond te gast in De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn nieuwe plaat die vrijdag in de winkel ligt en zijn drie concerten die volledig zijn uitverkocht in Ahoy. Maar Van Nieuwkerk sneed eerst een ander onderwerp aan. Want hoe gaat het nu eigenlijk echt met Hazes, die afgelopen zomer een maand afwezig was wegens oververmoeidheid?

De Hazes-telg bekende het soms moeilijk te vinden dat mensen hem altijd aan zijn vader linken ,,Ik doe dit al elf jaar, hè. De eerste zeven jaar was ik een soort van lachertje", vertelde hij openhartig. Van Nieuwkerk confronteerde hem vervolgens met het gegeven dat de 24-jarige zanger altijd in een soort schaduw van zijn vader zal blijven staan. ,,Ik vind die schaduw helemaal niet erg, dat is iets om ongelooflijk trots op te zijn. En als ik nu praatjes ga krijgen dat ik niet meer in die schaduw wil staan, dan zou ik vergeten waar ik alles een beetje aan te danken heb."

Toch gaf Hazes aan het ook fijn te vinden als mensen hem waarderen om wat hij kan en zelf probeert te bereiken. ,,En niet dat als ik nu een scheet laat, dat mensen zeggen: 'Die scheet van je vader was toch mooier'", grapte hij.

Drank

Ook de karaktereigenschappen van vader en zoon werden aangekaart. Zo begon Van Nieuwkerk over het drankgebruik van wijlen André Hazes, iets waar zijn zoon zich lichtelijk in kan herkennen. ,,Ik heb wel dingen van hem, en niet alleen de goede. Ik houd ook wel van een slokje ja, maar ik kan mezelf wel behoeden tijdens shows."

Bovendien had André's moeder weinig te vertellen als het ging om het maken van regels. ,,Je vader had misschien iemand die dat extra biertje nog voor hem neerzette", opperde Van Nieuwkerk. Daar stemde André mee in. ,,Als ik dat zou doen, krijg ik een volle nekslag van mijn vrouw. En als ik voor iemand bang ben, is het voor haar. Zij beschermt mij gewoon. Ik heb echt geleerd om steeds meer naar mijn vrouw te luisteren, want ik wil geen nekslag meer."