Volledig scherm
PREMIUM
Niet gewenst: molens, kaasmarkten en Amsterdamse grachten. © Maarten Brante

‘Amsterdam is niet de beste plek voor het songfestival’

Liever geen kaasmarkt, molens of grachten. Nederland moet zich volgens toerisme-topman Jos Vranken op het Eurovisie Songfestival van 2020 'verrassend' presenteren. En: de hoofdstad is niet de beste plek.

Duncans punten waren nauwelijks binnen of NBTC, de organisatie die Nederland in binnen- en buitenland promoot, kwam met het toch wel verrassende pleidooi het evenement in 2020 níét aan Amsterdam te gunnen. Die stad is namelijk al zó bekend dat ze helemaal geen extra publiciteit nodig heeft, legt directeur Jos Vranken uit. ,,Alleen al het feit dat de Israëlische Netta, de vorige winnares van het Songfestival, na de winst van Duncan direct 'we gaan naar Amsterdam' riep, toont dat aan. Net zoals wij andere landen direct met hun hoofdstad associëren, leggen buitenlandse toeristen meteen een link tussen Nederland en Amsterdam. We moeten op het Songfestival dus juist eens die ándere dingen laten zien; dingen die niet bekend zijn. Want één ding is zeker: het mondiale toerisme blijft groeien en we zullen het in de toekomst beter moeten spreiden. Zodat zo'n stad als Amsterdam niet volloopt en de krimpregio's er juist van profiteren.”

  1. Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrapping film na schietpartijen VS

    Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrapping film na schietpar­tij­en VS

    Regisseur Craig Zobel heeft voor het eerst gesproken over het besluit van filmmaatschappij Universal om de release van zijn thrillerfilm The Hunt te schrappen na de meest recente schietpartijen in de Verenigde Staten. De film, waarin een groep rijke mensen op armoedzaaiers jaagt, bleek namelijk te controversieel in het licht van de recente gebeurtenissen. Zelfs president Trump moeide zich met de zaak. Zobel hoopt dat de film toch ooit het daglicht ziet.