André Hazes in Rotterdam Ahoy Andre Hazes
Volledig scherm
André Hazes in Rotterdam Ahoy Andre Hazes © Marcel Wagenaar

André Hazes: de klik met mijn moeder is er weer

UpdateAndré Hazes werd afgelopen weekend tijdens zijn shows in Ahoy niet alleen gesteund door zijn gezin en vrienden, ook zijn moeder Rachel was erbij om hem te zien optreden. De 25-jarige zanger deelde vandaag twee kiekjes waarop moeder en zoon onder meer met elkaar knuffelen. ‘Horen dat je trots op me bent was goud waard!’ schrijft Hazes erbij.

Rachel en André legden in 2017 hun jarenlange ruzie bij. Het leek bijna twee jaar goed te gaan tussen de twee, tot de zanger in september dit jaar liet blijken dat de band met zijn moeder wederom was verslechterd. ,,Ik heb heel veel respect voor haar en voor wat ze heeft gedaan als moeder. Echt petje af. Maar ze is verdwaald, ofzo. Ik hoop dat ze weer terugkomt en gelukkig wordt”, vertelde Hazes aan Johnny de Mol in het tv-programma Waar is de Mol?

Toch hebben André en Rachel elkaar opnieuw gevonden, zo blijkt uit foto's die de zanger vanochtend deelde op sociale media. ‘Je was erbij ouwe’, schrijft André bij de eerste foto, waarop hij zijn hand op zijn moeders been heeft liggen. Op het tweede kiekje is te zien hoe moeder en zoon elkaar een knuffel geven. En er is meer: André was zichtbaar geraakt door de woorden van zijn moeder. ‘Horen dat je trots op me bent was goud waard!’

Vrienden van de zoon van wijlen André Hazes reageren liefdevol onder de twee foto's. Zo schrijft iemand ‘prachtig jullie zo te zien’ en kan de zanger rekenen op veel hartjes onder zijn berichten.

Klik

Vanavond liet Hazes in RTL Boulevard weten weer de klik met zijn moeder te hebben gevonden. ,,We zagen elkaar wel, alleen de afgelopen jaren was de klik er niet. Gisteren is ze de show komen kijken en kwam ze na afloop in de kleedkamer en het klopte gewoon weer.”

 Volgens André is er ‘iets’ gebeurd bij zijn moeder. “Wat? Daar hebben we uren over gesproken. Ze is een soort van weer wie ze was. Mijn moeder is echt een heel leuk wijf, maar wel zoals ze was en niet wie ze de afgelopen jaren was.”

Verzoening

De hereniging tussen André en zijn moeder volgt op de verzoening tussen hem en Monique. In september maakte de zanger in de talkshow van Beau van Erven Dorens bekend dat de relatie tussen hem en zijn vriendin niet al te soepel verliep. ,,,Ik ben eventjes weg van thuis’’, zei hij. En: ,,Af en toe ben ik gewoon een lul.’’

Ook die relatie lijkt inmiddels weer als vanouds te zijn. Waar het koppel tot voor kort niets meer van elkaar liet zien op sociale media, berichten de twee nu weer volop over en mét elkaar. Zo schreef Monique dit weekend meerdere malen over André die in Ahoy stond: ‘Rock the stage! (En hopelijk kan ik je na deze dagen weer achter het behang vandaan halen).’

Met zijn zus Roxeanne heeft André nog steeds geen contact. De twee zijn al jaren gebrouilleerd. Van een hereniging is naar alle waarschijnlijkheid voorlopig geen sprake; André heeft al vaker aangeven dat hij daaraan geen behoefte heeft.