Volledig scherm
Angela is vereerd met de prijs. © Shody Careman

Angela de Jong wint mediaprijs Opzij

Claudia de Breij is door feministisch tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in de cultuursector. Claudia wordt geroemd om ‘haar stevige meningen en bijzondere observaties’. De cabaretière, die momenteel heel hard werkt aan haar oudejaarsconference, was niet bij de uitreiking aanwezig. Zij laat in een korte reactie weten ‘zeer vereerd en verrast te zijn’.

In de mediacategorie won AD-columniste Angela de Jong, die door het tijdschrift ‘een genadeloze televisierecensent’ wordt genoemd. Zij laat weten vereerd te zijn Eva Jinek op te volgen. ,,Het is een bijzonder rijtje om in te mogen staan. Ik zie het als een blijk van waardering voor wat ik doe en aanmoediging om vooral door te gaan.’’

De meest invloedrijke vrouw van Nederland is volgens Opzij cardiologe Angela Maas. ,,Ze is onze eerste cardiofeministe en strijdt al ruim dertig jaar om het vrouwenhart op de kaart te zetten”, aldus het blad. Maas specialiseerde zich in hartklachten bij vrouwen, die zich anders uiten dan bij mannen. ,,De man was de norm, hartklachten bij vrouwen waren vager en werden door mannelijke artsen afgedaan als óf overgangsklachten óf gezeur”, aldus Maas. Nu is ze de eerste hoogleraar vrouwencardiologie en heeft ze een drukbezet spreekuur.

In de categorie Bedrijfsleven wijst Opzij Simone Brummelhuis aan als invloedrijkste vrouw. Ze is commissaris bij onder meer Schiphol en Rabobank en oprichter van ondernemersnetwerk The Next Women. De meest invloedrijke vrouw in de politiek is PvdA-prominent Lilianne Ploumen, vanwege haar fonds She Decides waarmee ze zich hard maakt voor veilige abortussen, adequate kraamzorg en seksuele voorlichting.
Voetbalkeeper Sari van Veenendaal is de invloedrijkste vrouw op sportgebied, vindt Opzij. SER-voorzitter Mariëtte Hamer staat bovenaan de categorie Openbaar bestuur en openbare orde.

  1. Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Peter Pannekoek ontbreekt bij show maar roast Ali B alsnog in keiharde video

    Sinds The Roast van Gordon brak Peter Pannekoek pas echt door bij het grote publiek. Bij Giel Beelen en Johnny de Mol was hij wederom van de partij en was keer op keer de ster van de avond. Bij de Roast van Ali B ontbreekt de cabaretier echter, maar hij kon het toch niet laten om nog even wat van zich te laten horen. ,,Vroeger waren er grenzen, totdat Ali B de dood van zijn eigen vader misbruikte om geld te verdienen.’’