Anita Sara Nederlof.
Volledig scherm
Anita Sara Nederlof. © WILLIAMRUTTEN

Anita Sara Nederlof is nieuwe presentatrice RTL Nieuws

Anita Sara Nederlof volgt vanaf januari 2020 Merel Westrik op als presentatrice van RTL Nieuws. Dat heeft de zender vandaag bekendgemaakt. De 29-jarige journaliste en presentatrice, afkomstig van RTV Utrecht, zal een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van 19:30 uur. Ook zal ze de solo uitzendingen om 18:00 uur en 23:30 uur presenteren.

Merel Westrik nam afgelopen zomer afscheid van RTL Nieuws. Wie haar zou vervangen was toen nog niet bekend, maar inmiddels is duidelijk dat het team van de avonduitzendingen, dat bestaat uit Daphne Lammers, Antoin Peeters, Peter van Zadelhoff, Pepijn Crone en vaste invallers Meike de Jong en Jetske Schrijver, aangevuld is met Nederlof.

Nederlof kan zelf nog nauwelijks bevatten dat zij het nieuwe gezicht van RTL Nieuws is. ,,Tijdens mijn reis in Peru belde hoofdredacteur Harm Taselaar me op. ‘Je hebt de baan’ zei hij. En daar stond ik dan; aan de voet van de Machu Picchu, ver van huis, totaal in de war. Ik ben zó vereerd en blij!’’ Ze vervolgt: ,,Bij RTL Nieuws mag ik werken met een ijzersterke redactie waarmee ik verhalen kan maken die heel Nederland raken. Na vijf jaar regionaal nieuws ben ik klaar voor het grote werk.’’

Ook Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is in zijn nopjes met de komst van Nederlof. ,,Anita Sara is getalenteerd, scherp, innemend en oprecht geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Dit past perfect bij de missie van RTL Nieuws om niet alleen het nieuws te brengen, maar ook de impact van dat nieuws op de mens.’’

Carrière

Anita Sara Nederlof groeide op in Harmelen en trad op 9-jarige leeftijd op met het Kinderen voor Kinderenkoor en in 2009 kreeg ze vaste rollen in de kinderseries Amika en Xmix. Tijdens haar studie journalistiek, die ze volgde in Zwolle, liep ze stage bij NOS Journaal en het Jeugdjournaal.

Daarna was Nederlof vijf jaar lang te zien als presentatrice van de programma’s U Nieuws en U Vandaag bij RTV Utrecht. Ook portretteerde ze in Mannen van Doorn het Korps Mariniers tijdens hun missie in Schotland. Voor die documentaire én haar werk als presentatrice bij RTV Utrecht werd Anita Sara in 2016 genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs, een onderscheiding voor journalistiek talent onder de dertig jaar. Begin 2019 won ze bij de NL Awards de eerste prijs in de categorie Jong Talent.

Vanaf januari 2020 zet Anita Sara haar carrière voort bij RTL Nieuws als presentatrice.