Anouk.
Volledig scherm
Anouk. © RTL

Anouk fileert The Voice na opvallende exit: ‘Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is’

Bijna 1,6 miljoen kijkers hebben gisteravond gezien hoe coach Anouk flink uithaalde in The Voice of Holland. Haar pupil Sanne verloor van Daphne, wier optreden eigenlijk totaal mislukte. Anouk kon haar ogen niet geloven en stelde onomwonden: ,,Dat was een flater. Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is, dat kan bijna niet.”

De halve finale van The Voice of Holland was er een die niet te voorspellen was. Kandidaten Ayoub en Kes behoorden tot de grote favorieten voor de eindzege, nadat ze eerder in de talentenjacht al met een duet de hitparade bestormden. Beiden moesten echter gisteravond het veld ruimen in de nieuw geïntroduceerde crossbattles. Een kandidaat uit het ene team wordt hierbij gekoppeld aan een kandidaat uit een ander team.

De grootste verrassing van de avond was echter de exit van Sanne uit team Anouk. Zij moest het opnemen tegen Daphne, die wordt begeleid door Ali B. Waar Sanne een perfect optreden neerzette, ging er bij Daphne van alles mis. Na afloop oordeelde ze zelf al: ,,Ik was het opeens helemaal kwijt.” De zenuwen hadden de overhand gekregen. Het publiek stemde daarentegen anders: 58 procent koos voor Daphne, waardoor zij een plekje krijgt in de finale komende week. 

Lees verder onder de poll.

Poll

Gaan de opmerkingen van Anouk over The Voice te ver?

  • Ja, Martijn Krabbé heeft gelijk (7%)
  • Nee, Anouk heeft gelijk (93%)
101240 stemmen

Bullshit

Anouk heeft al vaker laten doorschemeren dat ze niet veel opheeft met publieksstemmen en herhaalde gisteravond weer haar standpunt: ,,Als je het volk laat stemmen, dan gebeuren dat soort dingen soms. Boutformat.” Ze ging echter nog een stapje verder en trok de stemprocedure in twijfel: ,,Het was een flater. Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is, dat kan bijna niet.”

Die opmerking schoot bij presentator Martijn Krabbé in het verkeerde keelgat. Als door een adder gebeten, reageerde hij: ,,Dan kan je niet zeggen.” Anouk liet zich de mond niet snoeren en stelde: ,,Ik kan het wel zeggen. Het was gewoon bullshit.” Martijn probeerde vervolgens nog het format te verdedigen, maar Anouk wilde er verder geen woorden meer aan vuil maken.

Stef Classens en Emma Boertien uit Team Waylon, Daphne van Ditshuizen uit team Ali B en Sophia Kruithof uit team Anouk nemen het komende week in de grote finale op tegen elkaar. Lil Kleine zal er dan voor spek en bonen bijzitten. Hij zag gisteravond al zijn talenten naar huis gestuurd worden. 

Met de bijna 1,6 miljoen kijkers noteerde The Voice of Holland overigens een laagterecord. Nog nooit schakelden er zo weinig belangstellenden in voor de talentenjacht op RTL 4. Het programma staat nog altijd wel op plek twee in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek van meest bekeken programma's van gisteravond. Alleen het Achtuurjournaal op NPO 1 (ruim 1,6 miljoen kijkers) was meer in trek.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.