Livestream Bas Smit.
Volledig scherm
Livestream Bas Smit. © Instagram Bas Smit

Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.

Nu alle scholen gesloten zijn, is het voor sommige ouders een flinke klus om de  kinderen in en rondom het huis te blijven vermaken. Hoewel Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam al meerdere slaapfeestjes in de woonkamer hebben gehouden en de kinderen in de tuin aan het werk hebben gezet, bleef er toch één ding bij dochter Lola kriebelen: ze wilde ontzettend graag het haar van haar vader knippen. En dus besloot Smit kappersgerei te bestellen en een afspraak bij Lola in te plannen.

Smit, die op Instagram bijna 500.000 volgers heeft, besloot zijn fans mee te laten genieten van de knipbeurt en liet Nicolette het spektakel live filmen. ,,We gaan beginnen. Het is één uur. Bloedje spannend’’, opende Smit de video. ,,Er is hier stress in de tent, maar het is echt nodig.” 

Dochter Lola, die via YouTube het kappersvak heeft ‘geleerd’, begon ondertussen met de voorbereidingen. Banen maken, klemmen in Smits haar doen, kappersscharen verzamelen en het haar van haar vader fatsoeneren om goed te kunnen knippen: Lola dacht aan álles. ,,Wat heb jij rare kruinen!’’, concludeerde Van Dam, die vervolgens mededeelde dat de livestream al 21.000 kijkers had. ,,Nee, hou op!’’, riep Smit het uit.

Tekst gaat door onder de foto

Livestream Bas Smit
Volledig scherm
Livestream Bas Smit © Instagram Bas Smit

Bloed

Quote

Wat een mooi bloempot­kap­sel heb je

Nicolette van Dam

Toen de knipbeurt eenmaal begonnen was en de spanning er volgens Smit ook al af was, vertelde hij dat zijn dochter ‘wel een beetje mocht rammen’. Daar was Van Dam het niet mee eens. ,,Nee Bas, nee Bas! Ze moet het rustig doen.” Lola was ondertussen druk bezig met het knippen van haar vaders lokken, toen ze per ongeluk uitschoot. Dat leverde een snee in Smits nek op, waar snel een pleister op werd geplakt.

De knipbeurt vorderde, maar de stress bij het gezin (behalve bij Lola) leek niet af te nemen. ‘Ik vind het maar niks hoor bij dat oor’ en ‘Bas, zit eens stil!’, werd er uitgeroepen. Smit stelde zijn dochter tussendoor wel gerust. ,,Het gaat echt goed.” Ook de kijkers van de livestream waren enthousiast. ‘Ze doet het goed! Ze moet de schaar wel horizontaal houden’, merkten diverse mensen op. Van Dam kon het in de tussentijd niet laten om nog een geintje te maken: ,,Wat een mooi bloempotkapsel heb je’’, grinnikte ze.

Eind goed, al goed, zo werd aan het einde van de livestream duidelijk. ,,Ik vind het echt, echt top”, riep Smit uit, terwijl hij het resultaat van zijn nieuwe coupe showde. Ook Van Dam was in haar nopjes. ,,Ik vind het echt leuk geknipt.”

Livestream Bas Smit.
Volledig scherm
Livestream Bas Smit. © Instagram Bas Smit