Volledig scherm
The Voice of Holland blijft onverminderd populair. © ANP Kippa

Beau profiteert van kijkcijferhit The Voice of Holland

Met opnieuw bijna 2 miljoen kijkers scoort The Voice of Holland prima cijfers. Vooral de 17-jarige Sophia Kruithof maakte indruk met haar vertolking van Don McLeans Vincent

De talentenjacht op RTL4 eindigt op de tweede plaats in de lijst van best bekeken programma's van vrijdag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur scoorde beter met 2,1 miljoen kijkers. De Wereld Draait Door trok 1,3 miljoen mensen en is goed voor een derde plaats. 

Beau van Erven Dorens kon meeprofiteren van de goede kijkcijfers van The Voice of Holland. Zijn talkshow trok 981.000 kijkers, nog net goed voor een plekje in de top 10. Concurrent Pauw deed het met 901.000 kijkers ietsje minder goed. 

Een opvallende in de kijkcijferlijst is het wekelijkse gesprek met de minister-president. Naar het vraaggesprek met Rutte keken op NPO 1 982.000 kijkers. Onderwerp van gesprek was de chaos bij de Belastingdienst. Uit onderzoek onder leiding van oud-minister Piet Hein Donner blijkt dat de dienst bij honderden mensen onterecht toeslagen voor kinderopvang heeft gestopt. Zij krijgen een schadevergoeding.