Volledig scherm
Connie Witteman © Instagram

Belgische politie houdt verdachte kluisroof Connie aan

updateDe Belgische politie heeft in Zaventem bij Brussel een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de inbraak in het Amsterdamse appartement met oud-zangeres Connie Witteman (66) en haar levenspartner Eugène van Dun. De verdachte, een 23-jarige man uit Amsterdam, zou hebben geprobeerd de bij de roof buit gemaakte juwelen te verhandelen in mogelijk Antwerpen.

Volgens de Telegraaf, dat melding maakt van meerdere arrestaties, zijn de gestolen sieraden (colliers, armbanden, ringen en horloges) nog niet getraceerd. De politie onderzoekt momenteel of Wittemans eigendommen al zijn verhandeld of wellicht ergens liggen opgeslagen. De gestolen bezittingen, die in een 60 kilo zware kluis lagen, waren niet verzekerd omdat Witteman de jaarpremie daarvoor te hoog vindt. De Belgische politie kon die meer details geven over de aanhouding(en). ,,Dit in verband met het verdere recherchewerk en de privacy van betrokkenen'', zo liet een woordvoerder aan deze site weten. Hoe dan ook is de Amsterdamse politie nog op zoek naar getuigen die zaterdag, de dag van de inbraak, een zwarte Fiat 500 hebben gezien in de buurt van de woning. De aangehouden persoon zou Ilian M. zijn: een in Amsterdam woonachtige draaideurcrimineel.

De inbrekers sloegen toe toen het stel afgelopen rond 20.15 uur hun woning aan de chique P.C. Hooftstraat verliet. Volgens Witteman moeten de indringers ongeveer een uur binnen zijn geweest. ,,Op de beelden zie je ze het park inlopen. Maar wat ook een enge gedachte is, is dat we dus al een tijdje moeten zijn bekeken, waardoor ze konden toeslaan. Terwijl we net, met onze hond, het huis verlaten hadden'', vertelt een geschrokken Connie Witteman (Vanessa). Na de diefstal plaatste ze beelden van bewakingscamera's op Instagram. In één van die filmpjes komt één van de indringers nagenoeg herkenbaar in beeld. Connie was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Verdrietig

Het voorval maakt Connie, die 15.000 euro uitloofde voor de gouden tip, verdrietig. ,,Dat er mensen aan je spullen zitten, dat ze je persoonlijke wereld binnenkomen en er vervolgens vandoor gaan met dingen waar je zo'n persoonlijke herinnering aan hebt. Ik hoop echt dat de daders gepakt worden'', vertelde ze aan de krant

De inbraak komt extra hard aan omdat in 2010 de kluis van Connie en haar toenmalige man wijlen Hans Breukhoven werd ontvreemd uit hun villa in Wassenaar. Daar werden hun toenmalige schoonzoon Mohammed K. en zijn broer voor veroordeeld. Ook Constanza, de adoptiedochter van Connie en Hans, had een aandeel in de geruchtmakende kraak. Afgelopen zaterdag werden ook cadeaus die Connie van Hans kreeg, buitgemaakt. ,,Ze hebben een diepe emotionele waarde.''

Connie werd in 2014 ten huwelijk gevraagd door de zeventien jaar jongere aannemer Eugène van Dun. De diva is vier maal eerder getrouwd; haar langste huwelijk was van 1987 tot 2009 met Free Record Shop-oprichter Hans Breukhoven, met wie ze drie kinderen uit Colombia adopteerde. Hij overleed op 20 januari 2017 in zijn woonplaats Londen aan de gevolgen van alvleesklierkanker. 

Brutale inbraak, herkent u deze man, neem contact op met Jvdheuvel@telegraaf.nl

Een foto die is geplaatst door null (@connie_witteman) op

Een bericht gedeeld door Connie Witteman (@connie_witteman)

Een foto die is geplaatst door Connie Witteman (@connie_witteman) op

Een foto die is geplaatst door Connie Witteman (@connie_witteman) op

Een foto die is geplaatst door Connie Witteman (@connie_witteman) op

Volledig scherm
Connie met haar ex-man Hans Breukhoven. © ANP
  1. Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt
    PREMIUM
    Angela kijkt tv

    Gele hesjes? Liever de bruine schorten in Heel Holland Bakt

    Na weer een weekend vol berichten en beelden van gele hesjes en geëtaleerde ontevredenheid was ik toe aan iets leuks. Iets opbeurends. Iets dat instant geluk én hoop brengt. Precies: een zelfgebakken taart. En laat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt nou niet aftrappen met één, maar met 500 baksels van evenzoveel blije, opgewekte landgenoten die al jaren dromen van een eigen beige schort, oftewel een plekje in de baktent van André, Janny en Robèrt. Dus een paar uur in de rij staan kon er ook nog wel bij. Het ging zonder morren, zonder gescandeerde leuzen, zonder zelfs maar hier en daar een partytent te mollen of met een deegroller verhaal te halen bij een kritisch jurylid. Enige dat in een momentje van onoplettendheid sneuvelde was een pina colada-taart. Het beeld van urenlange keukenarbeid in puin op het chique gazon van landgoed Maarsbergen, zonder dat de jury er zelfs maar een blik op had kunnen werpen, was hartverscheurend. Maar de eigenaresse zelf bleef er verbluffend laconiek onder.