Volledig scherm
© Rob Trip. ANP Kippa

Beuningenaar Rob Trip tijdelijk van tv om behandeling tegen prostaatkanker

Presentator Rob Trip (59), uit Beuningen, is voorlopig niet te zien en te horen in de televisie- en radioprogramma’s van de NOS. Bij Trip is onlangs prostaatkanker geconstateerd en hij wordt hier de komende periode voor behandeld. Hij komt terug, maar weet nog niet wanneer, laat de NOS zojuist weten.

Trip moet daarom de presentatie van de live-uitzendingen van het NOS Slotdebat (19 maart) en de NOS Uitslagenavond (20 maart) in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen ‘zeker aan zich voorbij laten gaan’. Wie de presentatieklussen van hem overneemt, maakt de NOS op een later moment bekend. Rob Trip is presentator van het NOS Journaal, NOS Met het Oog op Morgen en het Gesprek met de minister-president.

In 2001 moest Trip langere tijd zijn werkzaamheden voor radio en tv neerleggen. Hij belandde destijds na een herseninfarct in een coma en lag op het randje van de dood. Uiteindelijk is hij, tegen de verwachting is, geheel hersteld. ,,Ik ben nooit iemand geweest die zijn werk het belangrijkst vond, maar dat gevoel is nu wel versterkt. Mijn werk is hartstikke leuk en belangrijk, maar de dingen ernaast tellen nu nog zwaarder dan vroeger”, vertelde hij aan de Hersenstichting, waar hij ambassadeur voor is.