Prins Harry en zijn echtgenote Meghan zijn weer thuis in hun tweede thuis Canada.
Volledig scherm
Prins Harry en zijn echtgenote Meghan zijn weer thuis in hun tweede thuis Canada. © EPA

Binnenkort bij Oprah op de bank? Harry en Meghan gaan in zee met Apple TV

De kogel is door de kerk: hoewel ook Netflix interesse toonde om met het koninklijke koppel samen te werken, gaan Harry en Meghan liever in zee met Apple TV. Dat bevestigde Charity Combat Stress, het goede doel waarvoor de Britse prins een uithangbord zal worden.

De organisatie helpt militaire veteranen om hun posttraumatische stresssyndroom te verwerken. Aangezien Harry zelf een militaire achtergrond heeft, was hij de perfecte kandidaat. Charity Combat Stress krijgt een eigen reeks op Apple TV, de nieuwe streamingzender van computergigant Apple. Daarvoor wordt er samengewerkt met verschillende Britse ziekenhuizen en behandelcentra. 

Het gezicht van de show is niemand minder dan Oprah Winfrey. Zij zou achter de schermen nauw hebben samengewerkt met de hertog en hertogin van Sussex. Harry zou in de reeks aan het woord komen als gastspreker. Harry was in een recent interview al erg openhartig over zijn eigen mentale problemen, die hij zeker na de dood van zijn moeder had.

Koninklijke roots

Ook Meghan zou betrokken zijn geweest bij de productie van de tv-serie. Charity Combat Stress bevestigde dat de geruchten kloppen, en dat het goede doel betrokken is bij opnames voor Apple TV. Harry’s vader, prins Charles, is al jaren ‘peetvader’ van de organisatie. Harry wil nu in zijn voetsporen treden in een poging om toch een beetje trouw te blijven aan zijn koninklijke roots.

Buckingham Palace weigert om verdere details over de samenwerking tussen Harry en Apple TV prijs te geven. Het is dus ook niet bekend wanneer de reeks op het kleine scherm wordt verwacht. 

Het is al een tijdje geen geheim meer dat Meghan en Harry op zoek zijn naar tv-werk, nu ze een stapje terugdoen van het Britse koninklijk huis. Meghan zou graag weer willen acteren. Ze heeft intussen al een manager in dienst genomen die haar moet helpen bij het vinden van nieuwe klusjes. Royalty-experts schatten dat het koppel op die manier miljoenen kan verdienen. 

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.