Volledig scherm
© RTL

Brabantse Peter gaat af op Linda's ‘gevoel’ en moet het doen met 29.000 euro

miljoenenjachtVoormalig aardbeienkweker Peter Zagers uit het Brabantse Zundert heeft gisteravond in het RTL 4-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht niet zo veel geluk gehad als hij had gehoopt. Zijn zoektocht naar de koffer van 5 miljoen euro eindigde met 29.000 euro: een geldbedrag dat schamel afsteekt tegen de 184.000 euro die hij had kunnen winnen.

1,4 miljoen mensen zagen hoe Zagers voor een zenuwslopende beslissing stond toen hij, met de 2,5 miljoen en 2 miljoen als laatste hoge bedragen, van de bank 184.000 euro kreeg geboden. ,,Als je de miljoenen er allebei uithaalt, gaat er wel een hele hoop af’’, waarschuwde Miljoenenjacht-koningin Linda de Mol haar finalist nog. ,,Maar: hoe groot is de kans dat je ze allebei weg speelt?’’

Zagers besloot naar eigen zeggen op Linda's ‘gevoel af te gaan’ en wees het bod ijskoud af. ,,Ja, dat is waar, maar ik wil niet verantwoordelijk zijn voor deze beslissing’’, zwakte De Mol haar spelletjesinstinct wat af. ,,Maar ik hoop natuurlijk dat het uitkomt. Als het misgaat, vind ik dat heel erg.’’

Bali

Er ging een ‘ooooh’ en ‘aaaah’ door het publiek heen toen het rampscenario zich voltrok en Zagers achter elkaar zijn miljoenen in rook zag opgaan. ,,Ja, dat is jammer’’, concludeerde hij zachtjes. ,,Ongelooflijk. Hoe is het mogelijk? Wat erg dit’’, kon Linda alleen maar uitbrengen.

Zagers besloot dan maar voor het volgende bod van 29.000 euro te gaan. Het gewonnen bedrag, waarvan een deel moet worden afgedragen aan de kansspelbelasting, gaat onder andere op aan een ticket naar Bali. Een vakantie naar Azië was een langgekoesterde droom voor de Brabander en zijn vrouw Jeanette.

De best bekeken programma’s van de zondag

EK Voetbal Nederland - Duitsland: 3,4 miljoen

Achtuur Journaal: 2,3 miljoen

De Luizenmoeder: 2,1 miljoen

EK Voetbal: 1,6 miljoen

Miljoenenjacht: 1,4 miljoen

Volledig scherm
© RTL
Volledig scherm
© RTL
Volledig scherm
© RTL