Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © AD/Still uit video

Buurt woest op stadion omdat Rammstein nachtlang uit speakers knalt

De eigenaren van een Hongaars stadion in aanbouw hebben hun excuses aangeboden aan omwonenden nadat een nummer van de Duitse metalband Rammstein in het holst van de nacht door de luidsprekers schalde. Dat kon gebeuren door een ‘technische fout’, valt te lezen in een verklaring van het stadion.

Mensen die in de buurt van de binnenkort voltooide Puskás Aréna in hoofdstad Bupadest wonen en probeerden te slapen, maakten bij de politie melding dat er al urenlang een bulderend geluid uit de omgeving van het stadion kwam.

Het bleek te gaan om het nummer ‘Deutschland’ van Rammstein, een van de nieuwere nummers van de Duitse metalband. De track knalde op het hoogste volume uit de speakers en werd tot grote frustratie van omwonenden ook nog eens eindeloos herhaald.

‘Onaangenaam geluid’

De eigenaar van Puskas Arena bevestigt in een statement op Facebook dat er langere tijd ‘een onaangenaam geluid’ te horen was vanuit het stadion. ,,De contractant heeft de nodige maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat een dergelijk geval niet meer voorkomt. Onze excuses aan de bewoners van de omliggende straten voor het eventuele ongemak!”

Op sociale media leidt de blunder tot grote hilariteit. ,,Onaangenaam geluid? Ik was liever de hele nacht op geweest om naar mijn favoriete band te luisteren”, laat een overduidelijke liefhebber van Rammstein weten.

Concert

Rammstein gaf afgelopen zomer nog een uitverkocht concert in De Kuip. De Duitsers zetten het Rotterdamse stadion in vuur en vlam en pakten groot uit met kettingzagen, vlammenwerpers, voorbijvliegende muzikanten en wild spuitende voorbinddildo’s.

Volgend jaar keren de shockrockers terug naar Nederland. De ruim honderdduizend tickets voor de shows in ons land en bij onze zuiderburen waren binnen een uur uitverkocht. De kaarten voor het concert in het Belgische Oostende vlogen volgens concertorganisator Greenhouse Talent binnen een kwartier over de toonbank. Rammstein verkocht het Nijmeegse Goffertpark in ongeveer een uurtje uit.