Volledig scherm
Cas Jansen. © ANP Kippa

Cas Jansen keert na twintig jaar terug in GTST

Cas Jansen keert terug als Julian Verduijn in Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat maakt de acteur vanavond bekend in RTL Boulevard. Jansen speelde de rol van Julian eerder van 1996 tot 1999.

,,Het klopt, het is waar, ik keer terug in Goede Tijden, Slechte Tijden", aldus de 42-jarige acteur in RTL Boulevard. ,,Julian is back en gaat Meerdijk flink opschudden. Er gaan heel veel spannende nieuwe dingen gebeuren. Ik heb er super veel zin in.”

Cas speelde de rol van 1996 tot 1999. Zijn personage vertrok samen met Jessica Harmsen (gespeeld door Katja Schuurman) op de motor om een wereldreis te maken. Of Katja ook terugkeert in de soap is niet bekend. Jansen speelde na zijn exit in onder meer de serie All Stars en de film Lek.

Volledig scherm
Katja Schuurman en Cas Jansen. © KIPPA

Wilbert Gieske

Cas Jansen is de tweede oudgediende die binnenkort weer te zien is in de soap. Eerder kwam naar buiten dat ook Wilbert Gieske terugkeert als Robert Alberts. 

De serie, al sinds 1990 te zien bij RTL, kampt met tegenvallende kijkersaantallen en hoopt met het aantrekken van een aantal oude bekenden die cijfers weer op te krikken. Een aantal jonkies moet hierbij juist het veld ruimen. Zo komt er een einde aan het soapavontuur van Britt Scholte (Kimberly Sanders) en  Floris Bosma (Rover Dekker). 

Dat de keuze op hen is gevallen heeft volgens RTL niets met hun acteerprestaties tet maken. Zenderbaas Peter van der Vorst zei tijdens de najaarspresentatie van RTL al dat de soap een ’te luxe’ uitstraling heeft en de cast te jong is.