Volledig scherm
© EPA

Clean Bandit cancelt Amerikaanse tournee

De Britse groep Clean Bandit heeft zijn Amerikaanse tournee afgezegd. Drummer Luke Patterson heeft een voetblessure en moet onder het mes, maakte hij bekend via Twitter.

Luke heeft al enkele jaren last van zijn voet. Geen enkele behandeling sloeg echter aan, waardoor hij nu geopereerd moet worden. "Met mij zal het weer goed komen, maar dat betekent wel dat we onze Amerikaanse tournee moeten annuleren. Het spijt ons enorm. We hadden allemaal erg zin om jullie te zien", schrijft hij in een bericht aan de fans.

De tijd die nu vrijkomt zullen de leden van Clean Bandit gebruiken om nieuwe muziek te maken. Naast Luke bestaat de groep uit zijn broer Jack Patterson en Grace Chatto. In Nederland scoorde het trio grote hits met nummers als Rather Be, Rockabye, Symphony en I Miss You.

  1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
    prijzenregen

    Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

    De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.