Chris Martin van Coldplay.
Volledig scherm
Chris Martin van Coldplay. © EPA

Coldplay kondigt dubbelalbum aan op wel heel bijzondere manier

Het lijkt erop dat Coldplay volgende maand voor het eerst in vier jaar weer een nieuw album uitbrengt. De wereldberoemde band kondigde het nieuws niet groots aan maar deed dat juist klein, door een brief te sturen naar een van hun fans. In het bericht dat de Britse Lena Tayara thuisgestuurd kreeg staat dat Coldplay op 22 november een dubbelalbum uitbrengt.

In de op een ouderwetse schrijfmachine getikte brief staat dat Coldplay ‘100 jaar’ aan het project, getiteld Everyday Life, heeft gewerkt. De ene helft krijgt de titel Sunrise, terwijl de andere Sunset gaat heten.

Lena dacht in eerste instantie dat ze in de maling genomen werd, maar de brief is ondertekend door alle bandleden en op internet zijn inmiddels ook de eerste tekenen verschenen van een nieuw project. Zo staat op de website van Coldplay een logo van een zon en een maan en werd op Twitter een eerste audioteaser van 15 seconden gedeeld.

Coldplay is een van de grootste bands van de 21ste eeuw. Het laatste album, A Head Full Of Dreams, kwam in december 2015 uit. Daarna verscheen nog wel de EP Kaleidoscope en een klein zijproject met Pharrell Williams onder de naam Los Unidades. Sinds 2017 is het zo goed als stil rond de groep met frontman Chris Martin.

Coldplay on Twitter

https://t.co/Ti2ym8wJAl

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’