Fidan Ekiz en Renze Klamer.
Volledig scherm
Fidan Ekiz en Renze Klamer. © BNNVara

Collega’s verbijsterd na ontslag Fidan en Renze: ‘Schandvlek voor NPO, we zouden moeten staken’

updateKijkers en bekende collega’s hebben met grote verbijstering gereageerd op het nieuws dat Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn weggestuurd bij De Vooravond. Het regent steunbetuigingen op sociale media, waarin BN’ers geen blad voor de mond nemen. ‘Wat een slangenkuil is het toch!’ schrijft EO-coryfee Bert van Leeuwen over Hilversum. Omroep BNNVara heeft de afgelopen uren leden zien vertrekken, maar stelt dat het niet gaat om grote aantallen.

2 reacties

 • Marieke Klein

  1 week geleden
  Zo jammer! Ik vind het een apart stel samen, heel anders dan de andere duo’s op NPO1 en daarom heel verfrissend. Ik vind het eigenlijk ook niet erg collegiaal van Sophie Hilbrands, die overal te zien is op tv. Gun Renze en Fidan ook de kans...
 • Frank de Jager

  2 weken geleden
  Als de commerciëlen opletten (RTL4 / SBS6) zou ik ze gelijk binnenhalen. Duiding van de dag aan het eind vd middag of begin vd avond. Ergens tussen 1700 en 2000. En bij SBS tevens ook nog voor laat in de avond. Top duo !
 1. Lorde lijkt nieuwe single ‘gejat’ te hebben van George Michael, maar zijn familie vindt dat prima

  Lorde lijkt nieuwe single ‘gejat’ te hebben van George Michael, maar zijn familie vindt dat prima

  De Nieuw-Zeelandse hitzangeres Lorde (24) bracht onlangs haar eerste single in vier jaar uit en het lijkt erop dat ze in de tussentijd vaak naar George Michael heeft geluisterd. Het nummer Solar Power klinkt volgens vele luisteraars zo sterk als zijn hit Freedom! ’90, dat haast wel een rechtszaak moet volgen. Maar niets is minder waar, zo blijkt. Michaels nabestaanden vinden het vooral een eer.
 2. Angela de Jong wist dat het rommelde bij De Vooravond: ‘Maar dit zag ik niet aankomen’
  Play
  PREMIUM
  video

  Angela de Jong wist dat het rommelde bij De Vooravond: ‘Maar dit zag ik niet aankomen’

  Het besluit van BNNVara om Fidan Ekiz en Renze Klamer per direct van De Vooravond te halen komt voor Angela de Jong als een grote verrassing. De AD-columniste vertelt aan deze site dat ze wist dat Frans Klein, directeur video van de NPO, ontevreden was over het programma maar ze zag de wissel absoluut niet aankomen. ,,Ik ben benieuwd wat voor verschil Sophie en Khalid gaan maken.”