Crowdsurfende Frank Lammers verrast Pinkpop met optreden met Rowwen Hèze

Niet Limburger Jack Poels, maar rasbrabander Frank Lammers sloot vanmiddag het optreden van Rowwen Hèze op Pinkpop af. Tienduizenden mensen op het festival in Landgraaf gingen los, terwijl de acteur ‘Bestel mar’ zong. En zoals het hoort bij een legendarische show, sprong Lammers daarna de mensenmassa in. Al kwam hij daarbij wel hard op een hek terecht. 

,,De band vroeg mij of ik als Ferry Bouman wilde meezingen op het hoofdpodium. Dat liet ik me geen twee keer zeggen‘’, zegt de acteur, die zelf een enorme hit heeft te pakken als drugscrimineel Bouman in de Netflix-serie Undercover. 

Hoe Rowwen Hèze zo bij hem terecht komt? ,,Ik regisseer al jaren hun theatertours. We zijn vrienden. Je kunt zeggen dat ik fan ben van hen, en zij zijn fan van mij.‘’ 

Volledig scherm
Net voor het moment dat Frank Lammers het publiek op Pinkpop in duikt. © Screenshot

Hard tegen een hek

,,Dat kan weer van de bucketlist‘’, glundert hij een uurtje na het optreden. ,,Het was helemaal te gek. Alleen het hek was wel hard.‘’

Lammers spong als afsluiting van zijn optreden het publiek in, maar de afstand tussen het podium en de mensen bleek iets groter dan verwacht. Hij werd keurig opgevangen door de fans op de voorste rij, maar klapte met zijn scheenbenen op het metalen hek. Hoe groot de schade is weet hij nog niet. ,,We moeten morgen maar eens zien wat er van over is‘’, zegt hij. 

Eerst gaat de Mierlonaar zich verder tussen het publiek mengen. ,,Ik wilde heel graag naar The Cure. Dat was het allereerste concert waar ik ooit heen ging, in Ahoy. Eigenlijk had ik geen kaartjes, maar nu kan ik er toch heen.'' 

Volledig scherm
Jack Poels, de echte zanger van Rowwen Hèze, op Pinkpop 2019. © ANP
 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.