Volledig scherm
De Culemborgse Varkensmarkt. © Martijn Verburg

Culemborgers melden zich massaal als figurant voor tv-serie La Famiglia

Honderden mensen hebben zich aangemeld om te figureren in de nieuwe 10-delige serie La Famiglia van NPO1, die geheel in Culemborg wordt opgenomen. Dit gebeurde na een oproep van het productieteam van de serie, Lucio Messercola.

Momenteel zijn er al tussen de 300 en 400 aanmeldingen binnen van mensen die het leuk vinden om als figurant op te treden. Culemborgers van alle leeftijden kunnen zich nog steeds aanmelden. De opnames van de serie, gaan woensdag 3 februari van start. In september, wanneer het nieuwe tv-seizoen begint, is de serie te volgen via NPO1. De belangrijkste locatie, de pizzeria, wordt op dit moment opgebouwd in Grandcafé De Horlogerie aan de Culemborgse Varkensmarkt.

Horecagezin
La Famiglia is het Italiaanse woord voor familie. Het verhaal achter de serie gaat over een Nederlands-Italiaans horecagezin dat in Lingedijk, de fictieve naam van Culemborg, woont. De familie heeft daar veel succes met hun pizzeria, maar moet vechten om los te breken van 'het verleden' van hun Italiaanse voorouders. Tv-producent en bedenker van de serie Lucio Messercola van mediabedrijf Messercola Drama prijst de hartelijkheid van de Culemborgse inwoners. "Iedereen is zo aardig. We voelen ons meer dan welkom."

  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.